Make your own free website on Tripod.com

ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ-ΑΠΘ

 

154 ΠΑΣΟ σκαναρισμένα βρέθηκαν σε ελεύθερο αρχείο, στο προεκλογικό CD της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.


ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Το ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ (στο οποίο είναι αυτοδύναμη εδώ και χρόνια η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ), ακολουθώντας την πάγια τακτική της παράταξης πανελλαδικά, έχει αναλάβει την έκδοση των Φοιτητικών ΠΑΣΟ. Έτσι αντικαθιστά σ’ αυτή τη γραφειοκρατική δουλειά τη γραμματεία στην οποία γενικά αναλογεί το έργο αυτό. Γιατί λοιπόν η Δ.Α.Π. να αναλάβει να κάνει μια δουλειά που ούτως ή άλλως δεν αφορά τον σύλλογο, αφού είναι σε αρμοδιότητα της γραμματείας; Ο εμφανής λόγος είναι η δυνατότητα που αποκτούν τα παραταξιακά στελέχη της Δ.Α.Π. να προσεγγίσουν άμεσα και αποκλειστικά, να προσηλυτίσουν τους πρωτοετείς. Αποδείχτηκε πως δεν ήταν ο μόνος λόγος. 

 

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Το CD-ROM, που κυκλοφόρησε και διένειμε στις 17 Απριλίου η Δ.Α.Π., με διάφορα διαφημιστικά και κάποιες σημειώσεις, θέματα εξετάσεων κτλ.  περιείχε σε ελεύθερο συμπιεσμένο φάκελο .zip σκαναρισμένα 154 Φοιτητικά ΠΑΣΟ σε ψηφιακή μορφή. Με ψηφιακή επεξεργασία είχε περαστεί με έντονα γράμματα πάνω από τα ΠΑΣΟ το όνομα του Φοιτητή. Το μέλος της ΔΑΠ λοιπόν που ανέλαβε να φτιάξει το εν λόγω CD είχε στο σκληρό του δίσκο και το συγκεκριμένο αρχείο το οποίο γράφτηκε στο CD που μοιράστηκε στους φοιτητές προφανώς κατά λάθος. Άρα το αρχείο αυτό έφτασε στα χέρια των υπολοίπων και αποδείχτηκε πέρα από κάθε αμφιβολία το φακέλωμα που κάνει η ΔΑΠ στους φοιτητές αφού όποιος έχει πάρει το CD από τη ΔΑΠ (είχαν μοιραστεί κάπου 1000 CD) μπορεί να δει το αρχείο αυτό πολύ εύκολα και μόνος του.
 

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

 traboukismoi1.jpg (27710 bytes)Την Δευτέρα 9/12/2002 αναρτήθηκαν, από την Αριστερή Παρέμβαση El Condor Pasa και την ΠΑΣΠ, πανό με εκτυπωμένα τα ΠΑΣΟ και καταγγελίες, ζητώντας τη σύγκλιση γενικής συνέλευσης και τη διαγραφή των μελών του ΔΣ.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, με ισχυρή ενίσχυση από ανθρώπους της ΟΝΝΕΔ, κατέστρεψαν το πανό της ΠΑΣΠ και προσπάθησαν να καταστρέψουν το πανό των El Condor Pasa, συνάντησαν όμως ισχυρή αντίσταση από συγκεντρωμένους φοιτητές που θέλησαν να προασπίσουν το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και στη δημοσιοποίηση πράξεων που έχουν εκτός από ηθικό και ποινικό χαρακτήρα (νόμος 2472 του ’97, σύμφωνα με τον οποίο η πράξη αποτελεί αδίκημα) 

traboukismoi3.jpg (28964 bytes)                  traboukismoi2.jpg (28201 bytes)Τελικά, μετά την ανικανότητα των κομματικών συγκεντρωμένων της ΟΝΝΕΔ να καταστρέψουν το πανό, εκδόθηκε από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ανακοίνωση αναφέροντας ότι

 "Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με αίσθημα ευθύνης (!!!!!) ζητάει συγνώμη για την τοποθέτηση αρχείου που αφορά το ΣΦΠΜ στο CD της παράταξης. Διευκρινίζεται ότι τα εν λόγω αρχεία αποτελούν αποδεικτικά που ζητήθηκαν από τη Γραμματεία, μετά από κώλυμα της κατά τη διαδικασία χορήγησης των ΠΑΣΟ"

Αμέσως μετά, ο γραμματέας της σχολής Πολ. Μηχανικών διέψευσε κι επίσημα κάθε σχετικό ισχυρισμό της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, περί συνεννόησης μεταξύ γραμματείας σχολής και Δ.Α.Π. για το εν λόγω
CD. Την επόμενη ημέρα ο πρόεδρος του τμήματος πολιτικών μηχανικών, καθηγητής κ. Τσώχος έβγαλε εκ μέρους του τμήματος επίσημη ανακοίνωση με την οποία διέψευσε τους ισχυρισμούς της ΔΑΠ και την κατήγγειλε για το φακέλωμα των φοιτητών. Στην ανακοίνωση του τμήματος αναφέρεται μεταξύ άλλων:

 

ΠΡΑΞΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Στις 11-12-2003 γίνεται Γ.Σ. με παρουσία 400 φοιτητών από την οποία απουσιάζει σύσσωμη η Δ.Α.Π., πρόεδρος, αντιπρόεδρος, γραμματέας κ.λ.π. του συλλόγου που είναι μέλη της Δ.Α.Π. Η συνέλευση ως ανώτερο όργανο του συλλόγου ψηφίζει την πλήρη καταδίκη της πράξης και απαιτεί την καθαίρεση των προαναφερθέντων μελών του Δ.Σ. Ο πρόεδρος και ο γραμματέας, περιφρονώντας την απόφαση, δεν τη σφραγίζουν (τι να έκαναν άλλωστε, να καθαιρούσαν τους εαυτούς τους από τις καρέκλες που τόσο έχουν ανάγκη;) και χωρίς καμιά ευθιξία και τιμιότητα, χωρίς αξιοπρέπεια συνέχισαν έως σήμερα να ασκούν τα καθήκοντά τους. Αυτό το γεγονός προκάλεσε το σχήμα των El Condor Pasa να παραιτηθεί από τις 2 έδρες που κατείχε στο Δ.Σ., καθώς δεν ήταν δυνατό να νομιμοποιεί ένα διεφθαρμένο προεδρείο, ένα προεδρείο που ο ίδιος ο σύλλογος με τη γενική του συνέλευση καθαίρεσε. Αυτό το προεδρείο εν τούτοις ζητάει να του ξαναδώσετε τις ίδιες πολύτιμες γι’ αυτό καρέκλες για να συνεχίσει το έργο του υπέρ της «δημοκρατίας», της «αξιοπρέπειας» και του «μέλλοντος» στο οποίο στοχεύει! Τις εκλογές θα τις κερδίσει με «έντιμο» τρόπο και εξαιτίας του «πολιτικού» του λόγου.

 

Εξάλλου, όταν ο μηχανισμός της Δ.Α.Π. περιφρονεί τους φοιτητές και τις αποφάσεις τους και όταν αυτοί τους οποίους εκμεταλλεύεται  ως κουκιά, την ξαναστηρίζουν, τότε γιατί να μη συνεχίσει τη δράση της; Άλλωστε, το σκανάρισμα των πάσο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του προέδρου του συλλόγου και μέλους της Δ.Α.Π. γίνεται εδώ και έξι χρόνια.


 

 

Εδώ φαίνεται σκαναρισμένο δείγμα του αρχείου. Στα ΠΑΣΟ αναγράφονται με ψηφιακή επεξεργασία τα ονόματα των φοιτητών, ενώ είναι διακριτά αριθμοί Μητρώου, προσωπικά στοιχεία, διεύθυνση κλπ. Κατά το άνοιγμα του αρχείου, υπάρχει η ένδειξη

       "Να ανοίγεται μόνο στο σπίτι και όχι σε υπολογιστή κοινής χρήσης"